איך להכפיל את המכירות באתר בעזרת שיפור יחס המרה

הגביע הקדוש של כל בעל עסק הוא לקבל כמה שיותר לקוחות, עם מינימום השקעה בתקציבי פרסום.

 

פעמים רבות אנשים מניחים שהדרך להגדיל את כמות הלקוחות שלהם היא להשקיע יותר כסף בתקציבי פרסום ולהביא תנועת גולשים גדולה יותר לאתר.

 

אבל מה אם הייתי אומר לכם שיש דרך יעילה בהרבה להגדיל את כמות הפניות והלקוחות החדשים שאתם מקבלים דרך האתר מבלי שתצטרכו להגדיל את תקציבי השיווק והפרסום של העסק שלכם. נשמע טוב, נכון?

 

קוראים לזה שיפור יחס המרה.

שיפור יחס המרה באתר

אז מה זה בדיוק שיפור יחס המרה?

שיפור יחס המרה מתמקד בשאלה "כיצד להניע כמה שיותר גולשים באתר לפעולה הרצויה לנו".

 

מהי "הפעולה הרצויה"?

 

כל דבר אשר מקדם את המטרות העסקיות ומניע את הגולשים לעבר סגירת עסקה. זו יכולה להיות "המרה רכה" (Micro-Conversion) שהיא צעד בדרך להפיכתם ללקוחות , כמו הרשמה לרשימת דיוור, לייק לעמוד פייסבוק או שיחת טלפון, או  Macro-Conversion, כלומר מכירה.

 

המציאות כיום היא שגולשים רבים נכנסים לאתר, משוטטים בו במשך כמה דקות (במקרה הטוב…) ועוזבים בלי לקחת שום פעולה באתר.

 

למעשה, נכון להיום יחס ההמרה הממוצע באתרי אינטרנט עומד על 1% בלבד.

כלומר, מתוך כל 100 אנשים שמגיעים לאתר, רק גולש אחד הופך ללקוח ומשלים רכישה.

דמיינו לעצמכם מכולת או קיוסק שמתוך 100 אנשים שנכנסים אליו, רק אדם אחד קונה בו? זה אובדן עצום של הכנסה שניתן למנוע על ידי יישום של כמה אמצעים פשוטים – ארחיב עליהם בהמשך.

 

כבעלי עסק, המטרה שלכם היא לגרום לכמה שיותר גולשים (לקוחות פוטנציאלים) לקחת פעולה מסוימת שמקרבת אותם צעד נוסף בדרך להיות לקוחות. שיפור יחס המרה משתמש בנתונים השוואתיים וסטטיסטיקות כדי לגלות איך ניתן לגרום לכמה שיותר גולשים לקחת את הפעולה שאנו רוצים שיבצעו.

 

למה בדיוק אני מתכוון? הנה דוגמא קלילה:

 

נניח שיש לכם חנות וירטואלית למכירת בגדים ומגיעים אליכם כ- 1000 גולשים בחודש.

מתוך אותם 1000 גולשים כ-10 אנשים, כלומר 1% מכלל הגולשים באתר מבצעים רכישה והופכים ללקוחות. כלומר יחס ההמרה באתר שלכם הוא 1%.

 

כדי לשפר את יחס ההמרה נחפש "נקודות תורפה" שגורמות לנטישת גולשים.

 

טכניקה אחת שהוכחה כיעילה בשיפור יחס המרה היא שינוי הצבע של כפתור הרכישה.

 

חברת אמזון ביצעה ניסוי גדול כדי לבדוק מה הצבע האופטימלי של כפתור הרכישה.

לאחר בחינה של צבעים רבים, בחרה אמזון שכפתורי רכישה בצבע כתום, מכיוון שזה הצבע שממיר הכי הרבה גולשים ללקוחות.

 

זאת דוגמא מצוינת לשימוש בטכניקות של שיפור יחס המרה, ע"י בחינה של כמה אלמנטים שונים, במקרה הזה הצבעים של כפתור הרכישה.

אז איך בדיוק מבצעים שיפור יחס המרה?

ישנן כמה שיטות מוכחות לשיפור יחס המרה באתרי אינטרנט:

 

  1. A/B TESTING – בשיטה זו יוצרים 2 גרסאות שונות של אותו דף ושולחים את הגולשים לאחד הדפים באופן אקראי. לאחר הצטברות הנתונים, ניתן לראות שגרסא מסוימת עובדת יותר טוב מהגרסא השניה ובוחרים בה. אפשר לחזור על התהליך פעמים רבות וכל פעם לבנות גרסאות משופרות שממירות יותר גולשים ללקוחות.

 

  1. Conversion Funnels – בשיטה זו מודדים באיזה שלב הגולש עוזב את האתר. לאחר שאוספים את הנתונים אפשר לראות איזה עמודים באתר הם בעלי אחוז הנטישה הכי גבוה – ולתקן את הבעיות הקיימות

 

  1. Customer Journey – המטרה כאן היא לעקוב אחרי "המסע" שהגולש עבר באתר שלנו – כלומר כל הדפים והפעולות שביצע עד לשלב היציאה שלו מהאתר. בעזרת ניתוח הנתונים האלה נוכל להבין את מכלול הפעולות ולהבין איך אפשר לשפר את האינטראקציה של הגולש עם האתר.

 

  1. Heat Maps – מפות חום עוזרות מסייעות לנו לראות את האזורים "החמים" באתר אינטרנט. התוכנה מודדת תנועות עכבר, הקלקות וגלילה של עמודים, ומציגה לנו נתונים שעוזרים לנו להבין איזה עמודים ואזורים באתר הם הכי פופולריים.
  2. סקרים – ניתן להפנות את גולשי האתר לסקר קצר וממוקד ששואל אותם מדוע ביצעו או לא ביצעו פעולה מסוימת באתר וכך להסיק מסקנות עסקיות וליישם שיפורים. 

סיכום

שיפור יחס המרה הוא תהליך מתמשך של טיוב ובקרת איכות שנועד להבטיח חווית משתמש אופטימלית עבור המשתמש. ככל שחווית הגלישה באתר תהיה חלקה ואיכותית יותר, כך תצליחו להגדיל את יחס ההמרה שלכם ולמכור הרבה יותר מבלי להשקיע עוד כסף בתקציבי פרסום.

האם אתם מיישמים טכניקות של שיפור יחס המרה באתר שלכם? יש לכם המלצות או מקרי בוחן שתרצו לשתף איתנו? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

התקשרו להתייעצות

רוצים לתאם שיחה?
השאירו פרטים ואנחנו כבר מתקשרים

דילוג לתוכן