שנה חדשה, דרך חדשה, עסק גדול וחזק יותר

אנו בתקופת ראש השנה, תקופה שמציינת שנה חדשה ושל התחדשות. ברוח התקופה, הרבה מאוד אנשים חושבים על שינויים שהם רוצים לעשות בחיים שלהם במישור האישי ובמישור הכלכלי, חלק רוצים להתקדם השנה במקום העבודה שלהם, חלק חושבים לקחת תחביב ולעשות מזה הכנסה צדדית ואחרים, האמיצים שבינינו, מחליטים לקחת שליטה על חייהם ולצאת להרפתקאה של הקמת עסק עצמאי ולהביא את "הפריצה הגדולה".

 

לצערי, על פי הסטטיסטיקות, ברוב המקרים, לאחר שעוברת ההתלהבות מגלים שלעבור את מבחן המציאות זה לא הדבר הכי קל בעולם ולשם כך צריך התמדה, אומץ, עור של פיל ולפעמים גם "כיס עמוק" למימון העסק עד שהוא מתחיל לייצר הכנסה קבועה ומסודרת.

 

לאור זאת אני רוצה לחלק כמה טיפים לעסקים החדשים שיוקמו השנה:

טיפ 1 – בלי תכנית עסקית מסודרת... תתכוננו לכשלון

בניית עסק עם התבוננות לעתיד

רבותי (וגברותי) תוכנית עסקית !

תוכנית עסקית היא הבסיס לכל עסק שרוצה להצליח. לא חייבים לשלם סכומים מטורפים על תוכנית עסקית, זה לא חייב להיות פרוייקט מטורף ואם תרצו באתר שלנו נקודת הצלחה יש אפילו קורס חינמי עם סרטונים וכל הכלים שיעזרו לכם להקים תוכנית עסקית לבד לעסק שלכם.

התוכנית העסקית של העסק שלכם צריכה להגדיר בשלב הראשון עבורכם:

  1. הגדרת העסק שלכם
  2. מה אתם הולכים למכור
  3. מה המסר השיווקי שלכם
  4. מי קהל היעד?
  5. מי המתחרים שלכם ? (בטוח יש מתחרים בשוק שצריך להכיר)
  6. מה היתרונות שלכם ולמה שלקוחות ירצו לקנות ממכם ?
  7. שכלול כל הפרמטרים כל מנת לבדוק בדיקת היתכנות ולדעת האם ניתן למכור שת השרות או המוצר (למשל: אם אתם הולכים למכור מוצר מסויים במחיר גבוה ממחיר הושק ואין לכם בידול שיגרום ללקוח לשלם לכם יותר, סביר שיהייה מאוד קשה למכור או אם אתם מעוניינים למכור מעילי פרווה בחודשי הקיץ של יולי אוגוסט…)
  8. מאזן הכנסות הוצאות צפוי. לפי הנתונים כמה כסף אתם חושבים שניתן יהיה להכניס לעומת ההוצאות הצפויות של העסק העתידי. שכירות, עובדים, עלויות מעביד, הוצאות שיווק וכו'
  9. תוכנית שיווקית, איך אתם מתכננים להגיע ללקוחות , הצעות שיווקיות, תקציבים וכו'.

התוכנית העסקית שבסופו של דבר תהייה לכם, בין אם עשיתם אותה לבד לבין אם שכרתם איש מקצוע, תתן לכם את המושג לגבי העסק העתידי, מה אתם הולכים לעשות כי בלי תכנון אי אשפר לעשות כלום וכמובן תאפשר לכם לקבל החלטה מושכלת האם לפתוח את העסק או לא.

בכל מקרה, אין לשכוח, תוכנית עסקית היא רק תוכנית עסקית שכתובה על נייר. המבחן האמיתי הינו "מבחן המציאות" ולכן צריך לשבת כל חודש ולעדכן את התוכנית עם הנתונים בפועל כך שלאט לאט תתבהר התמונה האמיתית ובמקרה הצורך גם "ידלקו נורות אזהרה" שיכולות למנוע ממכם מפלה בעסק.

טיפ 2 – שכרו מנהל שיווק או עשו תוכנית שיווקית עם תקציב מוגדר, מטרות ויעדים לעסק

כסף זה החמצן של העסק. בשביל כסף צריך מכירות ובשביל מכירות צריך שיווק ! הבעיה ששיווק עולה הברה כסף וצריך לדעת איך לנצל את המשאבים הקיימים להשגת תוצאות מקסימליות.


זה לא סוד גדול שיש מיליון ספקים שמציאים מכון רחב של שירותי פרסום ושיווק וכולם רוצים להרוויח, וזה בסדר, הרי כך עובד עולם העסקים, כולם רוצים להרוויח ולכן כולם "ידפקו" בדלת ויציעו הצעות משכנעות ובחלקם גם טובות מאוד.


העניין הוא שלעסק יש תקציב, כל עסק בהתאם ליכולותיו ואם רוכשים כל הצעה אז התקציב יגמר התקציב… והבעיה הגדולה יותר היא שהמסר השיווקי יכול להתמסמס, כל ספק יעשה את ההכי טוב שלו ויציע רעיונות והצעות וכך השיווק של העסק ילך "למליון כיוונים שונים".

 

לכן, יש להכין תוכנית שיווקית שמגדירה באופן מדוייק את:

 

  1. המסר השיווקי – חייב להיות אחיד בכל המקומות
  2. מיתוג
  3. מה רוצים למכור
  4. למי רוצים למכור – מי קהל היעד ברמת הפרטים הכי קטנים שאפשר להגדיר
  5. בידול – למה שירצו לקנות ממך . אחד הנושאים הכי חשובים
  6. ערוצי שיווק לעסק. לדוגמא: פייסבוק, גוגל, רישמות תפוצה וכו'
  7. קשרי גומלין בין ערוצי השיווק וסנכרון לצורך המרה . במילים פשוטות, איך ערוצי השיווק עובדים ביחד על מנת להשביא לכם מכירה שתכניס כסף.

טיפ 3 – בניית רשימות תפוצה והקמת מועדון לקוחות

הנכס הכי חשוב של עסק היא שימת הלקוחות או רשימת רשימת התפוצה שלו.

חשבו לבנות "מגנט לידים" או "מוצר דיגיטלי" שיכול לשכנע לקוחות פוטנציאלים להשאיר פרטים ולהכנס לרשימת תפוצה.

קיימים בשוק מגוון מערכות דיוור ו SMS שיכולות לתת מענה לרישום לרשימות תפוצה וכן ליצירת משפך שיווקי שמטרתו ליצור קשר עם הלקוח על מנת שהלקוח יתחיל להכיר את העסק, לסמוך עליו ולהרגיש בנוח לרכוש כאשר מגיעה ההצעה השיווקית.

כמו כן הקמת מועדון לקוחות הוא צעד משמעותי בדרך להגדלת ההכנסות מלקוחות חוזרים באמצעות מתן הטבות, מבצעים וקידמוי מכירות. אם אתם זקוקים לעזרה והכוונה נוספת בנושא הקמת וניהול מועדון לקוחות קראו את הדף הבא

טיפ 4 – שיתופי פעולה עם מתחרים ועסקים בתחומים דומים

חוק שלא אני המצאתי.

"בשיתוף  פעולה אפשר להשיג הרבה יותר מאשר אחד נגד השני".

השוק מספיק גדול לכולם, מומלץ ליצור שיתופי פעולה עסקיים אפילו עם מתחרים כך שתוכלו לשווק מוצר מסויים ביחד ולהתחלק ברווח. הרבה פעמים ברגע שמוצאים את איזור ה WIN-WIN ניתן לראות כי בשורה הסופית הרווח גדל.

שיתופי פעולה נוספים יכולים להיות גם אם עסקים אשר נושקים לתחום שלכם.

לדוגמה: אם אתם מוכרים מוצר B2B לעסקים אפשר לפנות לנותני שירותים אחרים שיעזרו לכם להכנס ללקוחות שלהם ולקבל מצב של WIN-WIN-WIN כך שכולם מרוויחים.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

התקשרו להתייעצות

רוצים לתאם שיחה?
השאירו פרטים ואנחנו כבר מתקשרים

דילוג לתוכן